SK Zeleneč
Oficiální stránky klubu

Start sezóny 2024-2025

Vážení sportovní přátelé , 

  prázdniny jsou ve svých 3/4 a tak je nejvyšší čas přípravit se na nový ročník fotbalových soutěží. Loňská sezóna se do historie klubu bohužel zapsal tučným černým písmem. Áčko nezvládlo závěrečné zápasy, když z posledních 5ti zápasů uhrálo pouhé dva body a jelikož se v rámci snížení počtu  Středočeských 1.B tříd (nyní 7.liga) z 5 na 4  se tak po dvou letech propadlo do okresního přeboru (nyní 8.liga).  Benfika sice na jaře nahrála nějaké body a díky odstoupení Mochova to zpočátku vypadalo na udržení III.třídy(nyní 9.liga), ovšem po dalších změnách zejména v krajských soutěžích a sestupu Vyžlovky jako již čtvrtého týmu (+ Kunice, Záryby, Zeleneč) do okresu Praha-východ se nakonec i ona propadla o soutěž níže.  „Prales“ neboli IV.třída (nyní 10.liga) se tak po cca 12ti letech vrací zpět do Zelenče. 

  V mládežnických kategoriích dorostu, mladších a starších žáků jsme odehráli soutěže v krajské 1.A třídě a do stejných soutěží byly všechny tři týmy přihlášené i v nadcházející sezóně.  Dorost zakončil soutěž na celkově 4 místě, s umístěním okolo 5 místa se před sezónou tak nějak počítalo i když na jaře jsme bojovali o umístění na stupních vítězů. Soutěž zcela suveréně ovládli dorostenci Mnichova Hradiště za nimy skončily Kralupy a Mělník který poté využil nabídku a postoupil do Krasjkého přeboru.  Starší žáci potvrdili vzestupnou výkonnost a obsadili konečné 5. místo, mladší žáci pak skončili 10. 

  Fotbalová sezóna 2024-2025 letos startuje v krajských soutěžích o týden dříve a tak můžete již v sobotu 17.8. podpořit dorost od 10:00 v Bakově nad Jizerou. Žáci si svoje domácí zápasy s FK Říčany kvůli pravidelnému soustředění ve Svratce odložili na středu 18.9. od 16:00. 

Sobota 17.8.   –  10:00   –  dorost SK Bakov nad Jizerou – SK Zeleneč.

O víkendu 24-25.8. již do soutěží vstoupí všechny týmy: 

 Sobota 24.8.   –  10:00   –  žáci  Radonice – SK Zeleneč   

  Neděle 25.8.   – 10:00  – dorost SK Zeleneč –  Radim 

                              17:00  –  muži A  – Senohraby – SK Zeleneč A 

                              17:00  – muži B  – Hovorčovice B – SK Zeleneč B 

pk